Hvad er solceller?

Groft sagt kan man sige at solceller består af en række dioder som omdanner synlig lys til energi. Dette er ofte sol lys da solen er vores kraftigste energi kilde på dette område men alle former for synlig lys kan i princippet omdannes til energi via en solcelle.


Samler man flere solceller i en gruppe kaldes de oftest et solcellepanel eller en solfanger.

Hvad anvendes solceller til?

Solceller har allerede nu et stort anvendelses område, de fleste har efterhånden stiftet bekendtskab med, batteriløse lommeregnere som efterhånden har været fremme i en del år. Inden for de seneste år er det også sket en voldsom stigning af solcellelamper til f.eks. haven da man her helt slipper for at trække ledninger og samtidig spare på strømmen. Vi ser også en begyndende stigning af solcelleanlæg til hustage efterhånden som de er blevet bedre til at udnytte solens energi og prisen er faldet lidt. Der har også været flere og flere eksempler på bilen der udelukkende køre på solkraft men effekten af disse er dog stadig langt fra god nok til at kunne anvendes i praksis. Især inden for belysning i kombination med lavenergi LED pære er solenergi det helt store. Et andet sted hvor de i stor stil at brugt er til satellitter i rummet. Da det her altid er fuldt sollys og ingen skyer og lignende til at blokere for solens stråler er udnyttelse meget hører end nede på jordoverfladen.

Holdbarhed

Mange er stadig i tvivl om hvor længe en sådan sol celle kan holde i. Typisk er holdbarheden for en solcelle på omkring 25-40 år alt efter type og beskyttelse omkring dioden


Vælger du KM Solceller som leverandør til dit solcelleanlæg får du:

  • Markedets ubetinget bedste anlæg, det måler vi på kvalitet af solcellerne og det komplette anlæg.
  • Markedets bedste systembeslag til monteringen.
  • Markedets bedst optimerede inverter med transformer (det eneste på markedet)
  • Garantien på solcellerne, virkningsgraden de næste 25 år.
  • Garanti og service på inverteren, serviceaftale kan tilkøbes.

Se alle vore beskrivelser samt beregninger fra en af Danmarks førende konsulent firmaer omkring vore solcelleanlæg som PDF filer her på siden, eller kontakt os for gratis og uforpligtende rådgivning.

Download- Green Force Company brochure

Download- Erhverv Case

Download- Industri case

Download- Landbrug Case

Download- Info

Download- Mink case​

​Følg Mathiasen Byg på Facebook

På vores Facebook side kan du se billeder og følge med i vores hverdag​

Holstebrovej 58 | 6950 Ringkøbing | Tlf.: 31 56 40 50 | Mail: Kenneth@mathiasenbyg.dk